Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του '50, σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της οροσειράς των Τζουμέρκων, την Μικροσπηλιά Άρτας . Ο παππούς Γιώργος Μάμαλης, μεγαλωμένος στο χάνι του πατέρα του, όπου το φαγητό ήταν καθημερινότητα, δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τον μαγευτικό κόσμο της μαγειρικής! Έτσι λοιπόν, μη μπορώντας να κρατήσει πια μέσα του αυτό το πάθος, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα! Σε ηλικία 15 ετών φεύγει για την πρωτεύουσα και κάπου εκεί αρχίζει η μεγάλη ιστορία της οικογένειας Μάμαλη...

 Στην Αθήνα έμαθε την τέχνη της μαγειρικής, δίπλα σε Κωνσταντινουπολίτη μάγειρα. Ήταν για αυτόν το καλύτερο σχολείο. Ανακάλυψε την δομή του καλού φαγητού και έμαθε όλα τα μυστικά από τις γεύσεις της ανατολίτικης κουζίνας. Αφού απέκτησε εμπειρία και γνώση , άνοιξε την πρώτη του ταβέρνα στο ΜικρολίμανοΗ «ψαροταβέρνα Μάμαλης» έγινε γνωστή στον Πειραιά για την κακαβιά της, τους καλούς μεζέδες και το φρέσκο ψάρι. 

 Όμως η νοσταλγία για τη γενέτειρά του, την Άρτα, τον έφερε και πάλι πίσω. Με τη βοήθεια και τη στήριξη των παιδιών του, δημιούργησε νέα επιχείρηση στο Πέτα Άρτας, την «ταβέρνα Μάμαλη» το 1991. Πάντρεψε τις τοπικές σπεσιαλιτέ καθώς και τις γεύσεις από την Πόλη και έκανε την ταβέρνα διάσημη. Το καλά μαγειρεμένο κρέας, όπως το κατσικάκι στη γάστρα και το μοσχαράκι στη στάμνα, ήταν τα δυνατά σημεία του καταστήματος. 

Τα παιδιά συνέχισαν το έργο του πατέρα τους πάνω στο ίδιο αντικείμενο που αγάπησαν, τη δημιουργία του καλού φαγητού. Έλαβαν όλα τα απαραίτητα εφόδια πάνω στον τομέα της γαστρονομίας και επεκτάθηκαν. Άνοιξαν ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια στο νησί της ΖακύνθουΦτάνοντας στο σήμερα, εμείς, η τέταρτη πλέον γενιά, ανοίγουμε το 2014 «το Μαμαλάκι»: Ένα σύγχρονο ελληνικό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Άρτας, που ακολουθεί τις τάσεις της σύγχρονης εποχής. 

 Έχοντας ως βάση τις αρχές και αξίες των προγόνων μας, εξελισσόμαστε και δίνουμε την δική μας σύγχρονη πινελιά στην παραδοσιακή μαγειρική . Δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια, φροντίζουμε να ευχαριστούμε τους πελάτες μας με την άψογη εμφάνιση των πιάτων μας και το άριστο σέρβις.

Your customer chat code